Pogledajte naše preporuke i putovanja. Nadamo se da će Vam biti od pomoći :)


Stari grad Dubovac


Postoji nekoliko načina kako doći do tamo. Ja bih vam osobno preporučio pješice jer vam je potrebno oko 45 minuta hoda od našeg apartmana do vrha Starog grada.

Ići pješice kroz grad i na kraju se popeti stepenicama do vrha je prilično cool. Uspon je prilično oštar, ali dok prolazite kroz šumu posjećujete crkvu "Crkva Majke Božje Snježne" - za koju ljudi kažu da je jedna od najljepših crkvi u okolici.

Evo veze do rute ako želite ići njome:

-> https://bit.ly/Dubovac <-

Prilikom penjanja vodite računa da li je kišno jer može biti prilično klizavo :) ali svejedno bih ga preporučio jer kad se popnete na vrh pruža se prava nagrada - pogled! Postavljene su klupice uz put i na vrhu  tako da možete predahnuti i uživati ​​u pogledu.

U sklopu dvorca nalazi se i restoran Kastel koji ima zanimljiv interijer i eksterijer koji odgovara dobi dvorca iz 13. stoljeća. Dobro mjesto za obrok ili samo osvježenje nakon penjanja na vrh dvorca.

Ako želite, možete otići na vrh tornja po simboličnoj cijeni od 20 kn, a kad dođete na vrh imat ćete pogled na cijeli grad Karlovac! Zaista se isplati. Tako da bi to bila odlična šetnja od našeg apartmana Treba Malo Odmorit do zadivljujućeg pogleda :)


Aquae Vivae - Krapinske Toplice


E pa evo dugo očekivanoga bloga! Svi nas pitaju i propitkuju o ovim toplicama, pa sada umjesto priče imamo gdje preusmjeriti upite :)

Odakle da počnemo? Ajmo sa "gdje je to" :) Evo točne lokacije:
https://bit.ly/AquaeVivaeRoute

Tu je također i ruta puta, a nalaze se na samo sat vremena vožnje od apartmana Treba Malo Odmorit.

Naime u samom srcu Zagorja su ove po nama najbolje terme (a obišli smo sve :) ).

Sam ulaz je prva liga.. Imaju naravno prilaz za invalidska kolica, što je rijetko zapravo.
Nisam siguran, no čini mi se da imaju podno grijanje u svlačionicama. Naime jako je toplo i ugodno, a ormarići se zaključavaju sa narukvicama bez ključa. Također te iste narukvice se koriste i za kupovinu u restoranu, no o tome malo kasnije..

Parking je osiguran za posjetitelje i nema šanse da nema slobodnog mjesta.. Također ima ležaljki na izvoz tako da se uvijek nađe mjesta za smjestiti. Nama je najbolje na vrhu blizu dječjeg bazena jer je tamo najtoplije... A ako dođemo bez malca onda se laganini zaspe na par sati :D :D

Same terme su nove i super napravljene..
E, da, tobogan nije samo za djecu :D Prva liga je.. No dobro... Pored tobogana super je to što iz unutarnjeg dijela se izlazi van.. Pogotovo kada je snijeg.. Dre je tada radila anđela u snijegu pored bazena (naravno u kupaćem) :D :D No vjerojatno se svi sjećate toga hehe..
Malac uživa svaki puta kada dođemo jer je voda super topla i ima jako puno djece.
Naravno u svakom bazenu pa tako i u vanjskom ima puno raznoraznih mlaznica za masaže i opuštanja.. Što moj otac iskorištava :) A dobro i mi :D
Najbolje je rano ujutro doći i uživati u vanjskom bazenu kada se sve isparava... A velim najbolje je kada je snijeg okolo.. To je onda pravi doživljaj..

U ljetnim danima je otovren i vanjski bazen sa brdo mlaznica i popratnim sadržajem. Ležaljke se stave oko nega i baš fora izgleda.
Izgled je fantastičan.. Tirkizno plava voda je jako primamljiva :) najbolje je doći u tjednu kada je najmanja gužva i pravo se guštati..
Nema se tu šta reći nego opuštanje na najjače :)
Otišli smo si po kave u restoran i malo si guštali u bazenu .. Naime nemojte uzimati keramičke šalice i ići u bazen sa njima jer je to zabranjeno :) No moram reći da je pravi gušt ispijati kaficu u tooooplooooooom bazenu :) Tu stvarno #trebamaloodmorit :)

Nakon toliko aktivnosti čovjek ogladni i ožedni, no tu je zato restoran. Cijene u restoranu stvarno nisu napucane. Recimo neki lovački gulaš ili pečenje ili neki drugi topli obrok se kreće od 25-45 kn po porciji što stvarno nije puno.
Porcija pomfria je 15 kn, kolač ili štrukle su po 15 kn, Salata je 12 kn, kruh 1kn 1 šnita.. Stvarno nije ništa pretjerano. Za cca 70 - 80 kn po osobi se može pojesti od predjela, jela i kolač poslije. Mora se uzeti da ste na bazenu, jedete u kupaćem :)
Naravno tu je bazen sa valovima što je super klincima, ali i nama naravno :)
Mi volimo sjesti na početak sa malcem i onda kao da si na plaži :)
Desno od tog bazena je plivački bazen koji je hladniji što je pogodnije za plivanje.
Iznad valova je bazen za ronjenje gdje možete uzeti obuku i ekipa vas spremi za zaron sa svom opremom. Ma toliko toga ima za napisati čega se ne mogu ni sjetiti jer je sve generalno baš baš super!
Gore se nalazi i dječji bazen sa jaaaaaaaako toplom vodom i visinom do cca 30cm što je stvarno super za klince, a mi onda guštamo u urnebesno toploj vodi. Zapravo kada se pogleda više starijih sjedi tu nego klinaca hehehehe...
Nama je najbitnije da se malac zabavi i da mu tamo bude toplo što stvarno i jeste. Boja vode je ultra primamljiva, možete biti doslovno cijeli dan tamo i neće vam dosaditi..
Ako niste još bili OBAVEZNO posjetiti, a ako ste bili pišite nam utiske...